Look at you, look at you, be my sweetie, be my honey tonight.

Kvällens middag bestod av fullkornsspaghetti med quornfärssås. Fick en uppenbarelse häromdagen angående kött. Missförstå mig rätt nu, jag älskar att äta kött. Tanken av en bit oxfilé grillad medium-rare tar mig till mathimlens mathimmel. Det skulle inte heller förvåna mig om "Meatlovers Pizza" visade sig vara uppkallad efter mig.

Min uppenbarelse kom under en av mina många dagliga stunder jag ägnar åt att tänka på mat. Denna gång rörde sig tankebanorna kring den delikata maträtten hamburgare. Få saker är så goda som en perfekt grillad burgare med perfekt rostat bröd och perfekt krispiga tillbehör. Vad jag däremot började fundera på var hur sjutton det kan vara så billigt. Att gå in på en snabbmatsrestaurang och köpa sig en liten burgare kostar maximalt 20 kronor. Maximalt 20 svenska riksdaler. För dessa pengar ska kött, bröd, såser, ost, sallad och andra tillbehör betalas. Personalen på restaurangen ska betalas. De industrier som står bakom ska betalas. Någonstans måste det även finnas pengar över som gör att många av dessa snabbmatskedjor årligen går med miljonvinst. HUR kan då en burgare inte ens kosta 20 kronor? Vad är det för förhållanden den produceras under egentligen? Enligt min åsikt är det iallafall någonting som är värt att ta sig en funderare över.

Jag kommer inte att sluta äta kött, som tidigare nämnts älskar jag den näringskällan alldeles för mycket. Vad jag däremot kommer att göra är att börja köpa mer ekologiska varor, där produktionen åtminstone gått lite bättre till. Plånboken jublar väl inte direkt, men lösningen får bli att helt enkelt äta kött mer sällan och satsa på kvalitet istället för kvantitet.

Recreating the “American Dream” burger from Square Bar & Grill



Kärlek
Sophie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0